Peste opt mii de saci cu gunoi au fost adunați în municipiul Chişinău

Peste opt mii de saci cu gunoi au fost colectați în municipiul Chişinău în cadrul Zilei Curăţeniei „Hai, Moldova!”. Acţiunea de salubrizare a adunat 3 500 de voluntari care au strâns gunoaiele din nouă parcuri din Chişinău, transmite IPN.

Participanţii la acţiune au primit mănuşi şi saci pentru colectarea deşeurilor. Potrivit organizatorilor, din spaţiile verzi s-au adunat 8 068 de saci cu gunoi, dintre care peste 2 500 de saci cu deşeuri reciclabile. Marea parte a deşeurilor colectate au fost sticle şi ambalaje de plastic şi veselă de unică folosinţă, însă voluntarii au colectat şi canapele, pneuri şi tehnică de uz  casnic. Printre participanţi la acțiune s-au numărat elevi, studenţi, profesori, funcţionari publici, avocaţi, doctori, ingineri, programişti, interpreţi etc.

Primarul Dorin Chirtoacă a participat la acţiunile de salubrizare alături de angajaţi ai primăriei şi voluntari, în Parcul „Valea Morilor”. Edilul a apreciat importanţa acestei campanii, care poate deveni o tradiţie pentru municipiul Chişinău, menţionând că s-a intervenit acolo unde serviciile de profil nu reuşesc să menţină curăţenia la nivelul necesar.

Acţiunea de salubrizare Hai Moldova! este la cea de-a III-a ediţie şi anul acesta pentru prima dată s-a desfăşurat concomitent în Republica Moldova şi în România. La precedentele ediţii, la acţiunile de salubrizare au participat peste 100 de mii de persoane pe tot teritoriul republicii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.