În Chişinău pagubele ploii torenţiale depăşesc 2 milioane de lei

În municipiul Chişinău pagubele provocate de ploile torenţiale din 31 mai depăşesc suma de 2 milioane de lei. Ploile au deteriorat aproape opt mii de metri pătraţi de asfalt şi a afectat acoperişurile mai multor blocuri locative din oraş, cu o suprafaţă totală de peste 10 mii de metri pătraţi, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria capitalei, pentru restabilirea asfaltului deteriorat sunt necesari peste 2,5 milioane de lei. Pentru curăţarea străzilor şi evacuarea nămolului sau a deşeurilor aduse de ape vor fi cheltuiţi circa 240 de mii lei.

Însă situaţia la moment, dar şi pe parcursul nopţii, la nivelul oraşului Chişinău nu s-au înregistrat probleme privind circulaţia rutieră sau funcţionarea canalizării pluviale. Transportul public circulă conform programului, cu excepţia autobuzelor şi troleibuzelor care circulă pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi care au fost redirecţionate pe strada Bucureşti, din cauza surpării părţii carosabile pe artera centrală a oraşului, la intersecţiile cu strada Armenească şi strada Vasile Alecsandri.

Autorităţile menţionează că lucrările de lichidare a consecinţelor ploii torenţiale vor fi reluate de drumari odată cu stabilirea vremii. Potrivit specialiştilor, volumul precipitaţiilor căzute în decursul ultimelor 24 de ore depăşeşte jumătate din media lunară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.