Ajutor financiar a câte 40 de mii de lei pentru victimele exploziei de lângă Piaţa Centrală

Victimele şi rudele persoanelor care au avut de suferit din cauza exploziei produse într-un local de alimentaţie publică din apropierea Pieţei Centrale din capitală vor primi un ajutor financiar în valoare de a câte 40 de mii de lei. Şefa Direcţiei generale finanţe, Veronica Herţa, a declarat pentru IPN, că banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă.

„S-a decis alocarea a câte 40 de mii de lei fiecărei familii a celor 13 persoane care au suferit în urma deflagraţiei, pornindu-se de la considerentul că au avut de suportat cheltuieli, dar şi pentru că nu vor putea activa o perioadă de timp”, a explicat şefa Direcţiei.

Totodată, Veronica Herţa a menţionat că banii urmează să fie alocaţi miercuri, 16 martie sau cel târziu joi, 17 martie. Anterior, autorităţile municipale au alocat victimelor deflagraţiei un ajutor financiar în mărime de 20 de mii de lei.

Luni, 14 martie, după şedinţa operativă a Primăriei municipiului Chişinău, victimele şi rudele persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei au cerut pedepsirea tuturor celor care se fac vinovaţi de producerea deflagraţiei. Oamenii au fost şi anterior la Primărie, unde i-au cerut primarului general demisia sa şi a celor responsabili de explozie.

După deflagraţia din 9 ianuarie, dintr-un local de alimentaţie publică din apropierea Pieţei Centrale, circa 20 de persoane au fost transportate la spital. Ca urmare a examinărilor, au fost internate 13 persoane, ulterior patru persoane s-au stins din viaţă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.