Guvernul va sprijini UTA Găgăuzia în atragerea investițiilor străine

Guvernul va analiza măsurile prin care să crească accesul autorităților din Găgăuzia la fondurile oferite de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul vizitei în municipiul Comrat. Prim-ministrul a vizitat câteva întreprinderi de stat și companii private din regiune, unde s-a interesat de progresele și problemele înregistrate, transmite IPN.

Premierul a fost însoțit de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah şi de președintele Adunării Populare UTA Găgăuzia, Dmitrii Constantinov. În timpul vizitei, au fost discutate posibilitățile de consolidare a eforturilor autorităților centrale și ale autonomiei, pentru soluționarea problemelor regiunii.

Pavel Filip a vizitat Spitalul raional Comrat, aflat în proces de renovare. În incinta noii secții de chirurgie a spitalului, premierul a discutat cu angajații instituției despre realizrea proiectului de renovare, precum și despre posibilitățile de acordare a ajutorului Guvernului pentru această unitate spitalicească.

De asemenea, premierul a vizitat noul sediu al subdiviziunii teritoriale Comrat a Întreprinderii de Stat „Registru” și o întreprindere privată. Pavel Filip a vorbit despre importanța sporirii atractivității investiționale a zonei, asigurarea condițiilor favorabile pentru mediul de afaceri, care pot contribui la dezvoltarea regiunii și oferi locuri de muncă pentru locuitorii din Găgăuzia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.