Reglementări noi pentru lucrul la monitor

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei propune Guvernului un proiect de hotărâre privind condiţiile minime de securitate şi sănătate pentru lucrul la monitor. Dacă va fi aprobat, programul de lucru al persanelor care lucrează permanent la monitor ar putea fi redus, transmite IPN.

Angajatorii vor fi obligaţi să efectueze analiza posturilor de lucru pentru a evalua condiţiile de securitate şi sănătate pe care aceştia le creează lucrătorilor, în special cu privire la posibilele riscuri pentru vedere, probleme fizice şi probleme de tensiune nervoasă.

Angajatorii vor trebui să planifice activităţile lucrătorilor astfel încât activitatea zilnică la un monitor să nu depăşească 6 ore şi să fie întreruptă periodic, la intervale nu mai mari de 45 minute, prin pauze sau schimbări de activitate, care să reducă suprasolicitarea lucrătorilor în faţa monitorului.

Potrivit autorilor, proiectul este propus în contextul tendinţei de armonizare a legislaţiei naţionale cu cea europeană.

Lucrătorii vor putea beneficia de un test corespunzător al ochilor şi vederii. Dacă rezultatele testului vor fi negative, atunci lucrătorilor va trebui să li se pună la dispoziţie aparate de corecţie speciale, specifice lucrului în cauză, iar cheltuielile pentru măsurile luate vor fi suportate în întregime de către angajator.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.