Defrişări necontrolate în pădurea-parc „Schinoasa”

Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi şi Inspectoratul Ecologic de Stat au înregistrat defrişări masive necontrolate în pădurea-parc „Schinoasa” din Chişinău.
Inspectorii au constatat că au fost tăiaţi 60 de arbori şi arbuşti. Totodată, au fost distruse resursele funciare prin escavarea terenului defrişat.

Inspectorul Ion Caliniuc, de la Inspectoratul Ecologic de Stat, a declarat pentru IPN că pe acest teren a început construcţia unui iaz, au fost săpate două gropi mari, cernoziomul fiind stocat neregulamentar în zonele limitrofe. Procesul-verbal întocmit va fi trimis organelor de poliţie, care vor continua ancheta.

La sesizarea Inspectoratului Ecologic de Stat vor fi anexate şi calculele prejudiciilor cauzate resurselor vegetale şi celor funciare. Acestea vor fi stabilite în urma analizelor de laborator a probelor preluate de la  faţa locului.

Codul contravenţional stabileşte pentru tăierea ilegală a arborilor amenzi de la 40 la 50 de unităţi convenţionale pentru persoanele fizice şi  de la 400 la 500 de unităţi convenţionale pentru persoanele juridice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.