Nunta de pe 7 septembrie a băgat în spital 29 de persoane

Luni seara, 9 septembrie, în spitalele din Chişinău şi Ungheni rămâneau internate cu intoxicaţie alimentară 29 de persoane din cele 140 care au participat, sâmbătă, la o nuntă în capitală. Duminică, unul dintre nuntaşi, un bărbat de 38 de ani, medic de profesie, a murit la două ore după ce a fost adus în stare de comă la spitalul din Ungheni.

Solicitată de IPN, directorul Spitalului raional Ungheni, Maria Rotaru, a menţionat că duminică au fost internate 21 de persoane cu intoxicaţie, toate au participat la aceeaşi nuntă. Un bărbat a pierdut lupta cu viaţa. Luni la spital s-au adresat alte 3 persoane cu aceleaşi simptome. Starea pacienţilor este gravă, dar stabilă. Printre ei nu sunt copii.

Şi la Spitalul de boli infecţioase „Toma Ciorbă” din Chişinău, numărul persoanelor spitalizate a crescut luni de la 3 la 6, a comunicat directorul instituţiei, Victor Deatişen.

Luni, 9 septembrie, Procuratura sectorului Râşcani a capitalei a dispus declanşarea unei cauze penale pe faptul păstrării, comercializării, oferirii produselor şi serviciilor periculoase pentru viaţa sau sănătatea consumatorilor, soldată cu decesul unei persoane. Ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a specificat că este prima dată când Procuratura intentează o cauză penală ca rezultat al unei intoxicaţii în masă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.