Ștefan Gligor: Guvernul nu este un staff de compensare a prostiei unor candidați

Guvernul nu este un ștab electoral și nici un staff de compensare a prostiei unor candidați la președinție, a afirmat juristul Ștefan Gligor.

Vorbind în cadrul dezbaterilor publice de la Agenția IPN "Cum să evaluezi promisiunea unui politician", el a subliniat: "Moldova are nevoie de un prim-ministru real, cu un cabinet real, care taie schema de corupție și creează premise pentru libertățile economice. Iar la noi principala sarcină este de a transpune schema în Transnistria. Și dacă ți-a reușit să obții majoritatea parlamentară, să desemnezi guvernul, să eliberezi licențe companiilor transnistrene și să pui pe roate schemele, atunci vei avea bani pentru următoarea campanie".

Promisiunile, pe care le dau candidații la președinție, Ștefan Gligor le-a calificat „drept promisiuni ale unor oameni care pretind să controleze majoritatea parlamentară". „Conform  ultimei decizii a Curții Constituționale, președintele nu are dreptul să se pronunțe, dacă majoritatea parlamentară a înaintat corect sau nu candidatura prim-ministrului. El este obligat să accepte candidatura, înaintată de majoritatea parlamentară", a explicat expertul permanent al proiectelor IPN.

Dezbaterea publică "Cum să evaluezi promisiunea unui politician" a fost organizată în cadrul mini-ciclului "Noi și președintele: cine pe cine alege, cine pe  cine reprezintă?", care face parte din proiectul "Dezvoltarea culturii politice prin dezbateri publice". Agenția de presă IPN organizează dezbaterile publice cu suportul Fundației Hanns Seidel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.