Ștefan Gligor, despre revocarea Domnicăi Manole din funcția de judecător al CC

Anularea Hotărârii Parlamentului privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător al Curții Constituționale reprezintă o tentativă de lovitură împotriva regimului constituțional al Republicii Moldova și o tentativă de lovitură de stat. Este opinia lui Ștefan Gligor, președinte al Partidului Schimbării, notează IPN.

„Majoritatea parlamentară controlată de Dodon, Plahotniuc și Șor, opunându-se cu vehemență Hotărârii Curții Constituționale cu privire la dizolvarea Parlamentului, au recurs la un atac direct împotriva regimului constituțional al Republicii Moldova, având drept scop amânarea alegerilor anticipate și îmbogățirea personală prin păstrarea controlului asupra schemelor de jefuire a statului și propriilor cetățeni”, menționează Ștefan Gligor.

Partidului Schimbării califică acțiunile majorității parlamentare drept lovitură anticonstituțională și o încercare ilegală de a institui control politic și infracțional asupra Curții.Curtea Constituțională este independentă și se supune numai Constituției, iar funcția de judecător al Înaltei Curți este una inamovibilă. Partidul Schimbării cheamă toate forțele politice integre și toți cetățenii Republicii Moldova care pledează pentru democrație și supremația legii să se solidarizeze în apărarea Constituției și Curții Constituționale. Stimați cetățeni, suntem obligați să eliberăm Parlamentul de partidele politice subordonate organizațiilor criminale, care au format o majoritate parlamentară cu scop infracțional și țin Parlamentul și societatea noastră drept ostatici”, se arată în poziția partidului.

Ștefan Gligor susține că Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze cu privire la acest
caz și cere de urgență pornirea unei cauze penale cu privire la tentativa de uzurpare a puterii în stat și atragerea la răspundere penală a tuturor deputaților implicați.

Hotărârea Parlamentului de numire a Domnicăi Manole în calitate de judecător la Curtea Constituțională a fost anulată, la ședința de ieri a Legislativului, cu 53 de voturi ale deputaților PSRM și ale celor din platforma Pentru Moldova, din care face parte și Partidul Șor. Totodată, cu 56 de voturi, a fost numit în funcția de judecător constituțional Boris Lupașcu. În sala Parlamentului nu erau prezenți deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate și cei din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Aceștia au boicotat ședința în semn de protest în contextul examinării declarației PSRM și Pentru Moldova privind „uzurparea puterii de către Curtea Constituțională”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.