Ştefan Gaţcan s-a retras din fracţiunea PSRM şi se alătură grupului Pro Moldova

Ştefan Gaţcan s-a retras din rândurile fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor şi se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. Deputatul circumscripției electorale nr. 38 Hâncești a făcut anunțul pe pagina sa de facebook, transmite IPN.

„Sunt medic de profesie și toată viața am luptat pentru sănătatea pacienților, mamelor și copiilor. Mai bine de trei luni sunt deputat în Parlament. Nu am fost niciodată și nici nu sunt membru de partid, dar am acceptat această provocare cu o mare dorință de a pune umărul, cu modesta mea experiență, la dezvoltarea Republicii Moldova și sectorului sănătății”, a scris acesta pe pagina sa.

Ştefan Gaţcan a menţionat că, în aceste câteva luni de parlamentar al majorității parlamentare, în plină pandemie și criză fără precedent în sistemul medical, a constat o lipsă totală de progres și de măsuri eficiente pentru salvarea sistemului medical. „Echipa Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a avut o șansă unică de a rezolva problemele oamenilor și a salva țara din criza în care s-a pomenit, dar, din păcate, luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat să mă detașez de aceste acțiuni care depășesc interesele cetățenilor și ale statului”, a spus deputatul.

„Sunt profund impresionat de curajul, abnegația și forța cu care noul partid politic „Pro Moldova” se luptă pentru interesele cetățenilor și țării, iar ultimele acțiuni și inițiative, în special, din domeniul social, mă reprezintă pe deplin, a adăugat Ştefan Gaţcan.

Grupul „Pro Moldova” are deja 15 deputați. Coaliția de guvernământ, formată din fracțiunile PSRM și PDM, a rămas cu 49 de deputați din totalul de 101, 13 deputați ai fracțiunii Partidului Democrat şi 36 de deputați ai Partidul Socialiştilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.