Ștefan Gațcan renunță la mandat la o zi după ce s-a alăturat grupului Pro Moldova

Ștefan Gațcan renunță la mandatul de deputat la o zi după ce a anunțat că se retrage din fracțiunea Partidului Socialiștilor și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată la secretariatul Parlamentului pe 1 iulie, transmite IPN.

Și Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă în care menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate”.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie anul curent, câștigând alegerile parlamentare noi în circumscripția nr.38 Hâncești (15 martie), unde a candidat din partea Partidului Socialiștilor.

Ieri, 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că se retrage din fracțiunea PSRM și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. În cadrul unui briefing de presă, susținut  alături de membrii grupului Pro Moldova, Ştefan Gaţcan a declarat că este o decizie personală și le-a sugerat celor din PSRM să nu vină cu atacuri în adresa sa, a rudelor, prietenilor şi alegătorilor săi pentru a-şi schimba decizia. Pe pagina sa de facebook, deputatul a argumentat acţiunile sale prin faptul că luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor l-au determinat să se detașeze de acest partid.

Ștefan Gațcan nu a răspuns la apelurile IPN pentru a spune ce l-a făcut să-și schimbe decizia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.