Start vot pentru Premiul Național de etică și deontologie jurnalistică

Pe platforma online www.MediaForum.md a fost dat startul votării pentru 16 candidați la Premiul Naţional de etică și deontologie jurnalistică 2018, propuși de un grup de experți ai Consiliului de Presă. Publicul poate evalua instituțiile mass-media candidate până pe data de 15 noiembrie. Câștigătorul va fi desemnat în urma unui concurs cu participarea consumatorilor de produse mass-media, a experților și a membrilor Consiliului de Presă, în luna decembrie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Presă, instituțiile mass-media intrate în cursă sunt: posturile de televiziune BAS TV (Basarabeasca), TVR Moldova și TV8, Agenția de presă IPN, ziarele Cuvântul (Rezina), Expresul (Ungheni), Observatorul de Nord (Soroca) și SP (Bălţi), revista Natura, portalurile de știri Agora.md, Diez.md, Mold-street.md, Newsmaker.md, Nokta.md (Comrat), postul de radio Radio Chișinău și portalul de investigații Rise.md.

Conform Regulamentului de organizare a concursului, vizitatorii platformei pot acorda puncte candidaților preferați, dar nu mai mult de 10 puncte săptămânal de la un calculator. Ulterior, comportamentul profesional al candidaților va fi apreciat de grupul de experți și de membrii Consiliului de Presă în baza prevederilor Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova și a Regulamentului concursului. La ultima etapă va avea loc totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaților de către public, pe de o parte, și de către experți și membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte.

În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că în acest an instituțiile mass-media candidate nu merită Premiul.

Premiul Național de Etică și Deontologie jurnalistică a fost instituit în anul 2015 de Consiliul de Presă din Republica Moldova în scopul promovării jurnalismului de calitate și a bunelor practici jurnalistice. În anii precedenți, câștigători ai Premiului au fost desemnați redacția Biroului din Chișinău a postului de radio „Radio Europa Liberă” (2015), portalul Anticoruptie.md (2016) și săptămânalul de investigații „Ziarul de Gardă” (2017). Conform Regulamentului concursului, laureații Premiului nu pot participa la concurs în următorii cinci ani după obținerea Premiului.

Pentru acordarea punctelor candidaților preferați activați bannerul „Votează online!” de pe pagina web www.mediaforum.md, link direct: http://mediaforum.md/ro/lista_candidatilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.