Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 15 ianuarie 2022

Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până în data de 15 ianuarie 2022. Decizia a fost aprobată vineri seara, în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavrilița, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, membrii CNESP au decis să mențină restricțiile actuale la nivel național, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcție de evoluția situației epidemiologice.

CNESP a constatat că situația epidemiologică se menține extrem de îngrijorătoare la nivel național. Astfel, în perioada 15 – 21 noiembrie, au fost înregistrate 5 391 cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2, dintre care 80% în rândul persoanelor nevaccinate. De asemenea, acoperirea vaccinală națională cu schemă completă este sub 27%.

Conform datelor Centrului European de Control al Bolilor, în majoritatea țărilor din regiunea europeană situația epidemiologică prin COVID-19 în prezent se deteriorează, fiind înregistrată o creștere rapidă a numărului de cazuri noi. Țările cu o rată de vaccinare redusă sunt cel mai grav afectate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.