Starea de urgență în sănătate publică, extinsă până la data de 31 iulie

Starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până la data de 31 iulie. Decizia a fost luată la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate publică, în data de 10 iulie, transmite IPN. Potrivit premierului Ion Chicu, spre regret, situația epidemiologică este critică la nivel global, în regiune și în Europa, iar Moldova nu-și poate permite să relaxeze majoritatea restricțiilor.

Astfel, din 16 iulie își reiau activitatea doar sălile de sport, bazinele, sălile de fitness, se elimină restricția ce ține de dușuri și vestiare. Tot din această zi, se reia etapizat activitatea centrelor de reabilitare, balneo-sanitare, activității Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare, Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii și  reabilitarea medicală în ambulatoriu, în strictă conformitate cu instituțiunile Ministerului Sănătății.

Rămân în vigoare însă restricțiile de intrare în țară a străinilor, cu unele excepții. Se păstrează obligativitatea de autoizolare la revenirea în țară, se mențin restricțiile legate de activitatea cluburilor de noapte și discoteci. Se interzice activitatea parcurilor de distracții, zonelor de agrement.

Pana la 1 august, este interzisă desfășurarea ceremoniilor (nunți, cumătrii, zi de naștere etc.), dar și activitatea taberelor de odihnă. Grădinițele, la fel, rămân închise până la sfârșitul lunii iulie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.