Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită în toată țara

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis prelungirea, până pe 15 martie, a stării de urgență în sănătate publică. Din 17 ianuarie, la frontiera de stat se va reveni la sistemul prin care, indiferent de țara de proveniență, intrarea în Republica Moldova va fi permisă sau în baza certificatului de vaccinare, sau a testului negativ la COVID-19, sau în baza concluziei medicale că persoana a suportat virusul în ultimele 6 luni, sau a unui act confirmativ de prezență a anticorpilor, transmite IPN.

Având în vedere contagiozitatea ridicată a tulpinii Omicron, au fost adoptate măsuri suplimentare de protecție. Din 17 ianuarie, în localitățile aflate în pragul de alertă portocaliu, cum este și municipiul Chișinău (n.r.), deservirea clienților în unitățile de alimentație publică va fi permisă numai cu prezentarea certificatului COVID-19, în limita a 75% din capacitate.

În localitățile cu pragurile de alertă verde, galben și portocaliu, evenimentele private – mese festive, petreceri corporative, nunți, botezuri – vor permise numai cu prezentarea de către participanți a certificatului COVID-19. Iar în localitățile cu pragul de alertă roșu evenimentele private rămân interzise.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.