Starea de urgență ar putea să nu mai fie prelungită

Recenta hotărâre a Parlamentului de a prelungi starea de urgență ar putea fi ultima. Aceasta, dacă nu vor interveni situații excepționale, spune președinta Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, Olesea Stamate, transmite IPN.

Deputata a menționat că reprezentantul Guvernului care a prezentat proiectul de hotărâre în Comisie și în plen a argumentat necesitatea și solicitarea de a prelungi starea de urgență doar pentru 30 de zile. „Și potrivit lui, aceasta ar urma să fie ultima prelungire dacă, Doamne ferește, nu s-ar întâmpla ceva excepțional”, a declarat Olesea Stamate în cadrul emisiunii „Новая неделя с Анатолием Голя” de la TV8.

Președinta Comisiei juridice a mai spus că, în principiu executivul a pregătit în mare parte toate actele legislative pe care trebuie să le adopte Parlamentul în vederea înlocuirii acelor dispoziției aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale. Deputata a mai spus că la sfârșit de decembrie actele vor fi adoptate și nu va mai fi nevoie de prelungirea stării de urgență.

Starea de urgență a fost instituită pe 24 februarie 2022 și extinsă de atunci de mai multe ori. Ultima dată, pe 24 noiembrie, Parlamentul, la propunerea Guvernului, a prelungit starea de urgență cu încă 30 de zile, începând cu data de 1 decembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.