Stânga Nistrului: De la cod roșu la cod galben de alertă de securitate

În regiunea transnistreană, așa-numitul cod roșu de alertă de securitate a fost schimbat pe unul galben, din 25 mai și până pe 8 iunie. Biroul politici de reintegrare precizează că, deși a fost diminuat nivelul de alertă, se amplifică șirul de acțiuni restrictive, de intensificare a regimului de activitate a diferitor structuri, de verificare sporită a diferitor obiecte de infrastructură, mijloace de transport și persoane, transmite IPN.

Printre măsurile dispuse figurează obligarea înregistrării cetățenilor la deplasarea prin așa-numitele puncte de trecere ale Tiraspolului, instalarea posturilor de control la intrarea în orașele din regiune, sporirea controlului detaliat și cu mijloace tehnice speciale a mijloacelor de transport ce intră sau ies din regiune, inclusiv a celor aflate în gările auto și feroviare din stânga Nistrului și mun. Bender.

„Măsurile restrictive instituite provoacă îngrijorări în contextul în care asemenea impedimente nu persistă și nu sunt instituite pe malul drept al Nistrului în raport cu locuitorii din regiunea transnistreană. Reieșind din imposibilitatea autorităților naționale competente de a interveni în perimetre temporar necontrolate în caz de eventuale incidente, sugerăm evitarea în acest interval de timp a deplasărilor nejustificate în regiune sau care pot genera riscuri de limitare ilegală în drepturile și libertățile universal garantate”, precizează Biroul într-un comunicat presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.