SPPS va avea dreptul să inițieze testarea la poligraf

Serviciul Protecție și Pază de Stat va deține dreptul de a iniția și a efectua testarea la detectorul comportamentului simulat – poligraf. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în primă lectură de Parlament, transmite IPN.

Testarea la poligraf va fi efectuată de către un specialist atestat al SPSS, cu respectarea prevederilor cadrului legal în domeniu. De menționat că instituția dispune de un dispozitiv de testare, grație unei donații din partea partenerilor internaționali de dezvoltare.

În prezent, potrivit prevederilor legislației, dreptul de a iniția testarea cu utilizarea poligrafului îl dețin Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, organele Ministerului Afacerilor Interne, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrian Cheptonar și Oazu Nantoi. Potrivit lor, proiectul a fost elaborat în vederea aducerii în concordanță a prevederilor Legii privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) cu cele ale Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.