Alexandra Emilianov a cucerit aurul la Europenele U-20

Atleta Alexandra Emilianov a devenit campioană europeană printre junioare U-20 la aruncarea discului. Ea s-a impus la Grosseto (Italia) cu rezultatul 56,38 metri, fiind urmată de poloneza Karolina Urban și Kristina Rakocevic din Muntenegru, transmite IPN.

Anul trecut, la Europenele de juniori de la Tbilisi, Emilianov a cucerit medalia de aur și la proba aruncarea greutății. În 2015, ea a devenit campioană mondială printre junioare la aruncarea discului. Alexandra este fiica lui Ivan Emilianov, care anul trecut la Rio a reprezentat pentru a 4-a oară Moldova la Jocurile Olimpice.

N-a reușit să urce din nou pe podium la Europenele de juniori Alexei Oleinic la aruncarea suliței. După ce anul trecut la Tbilisi el a cucerit argintul, de această dată, atletul din Tiraspol s-a clasat pe locul 9, cu rezultatul 68,55 metri. Tot la aruncarea suliței, Denis Picus a ocupat locul 11.

La triplu salt, Anastasia Calinina a ocupat locul 8, iar la aruncarea ciocanului, Dan Morari și Nichita Petrov n-au reușit calificarea în finală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.