La alegerile noi s-a văzut că nu s-au atins țintele din campania electorală, opinie

La alegerile noi din municipiul Chișinău s-a văzut că nu s-au atins țintele din campania electorală și populația a rămas neactivată pentru că poveștile care li s-au spus în această campanie nu au fost suficient de atractive și captivante. Această opinie a fost exprimată de directorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu, în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

Prezența la vot, în opinia lui, a fost redusă pentru că este influențată masiv de plecarea populației din țară. Există o atmosferă de lehamite și de neinteres față de viața politică, care se termină cu aceleași rezultate. „Noi tindem să credem că Chișinăul atrage foarte multă populație din alte zone pentru că aici se găsesc mai multe locuri de muncă și ele sunt mai bine plătite, dar această populație care vine la Chișinău vine cu altă agendă, nu participă activ la viața politică, este mai puțin loială față de instituțiile care au nevoie de primari aleși”, este de părere Igor Munteanu.

Directorul Radio Europa Liberă la Chișinău, Vasile Botnaru, a menționat că poate candidații ar fi trebuit să vorbească mai simplu și să fie mai sinceri cu oamenii. „Mie mi se pare că lipsa de sinceritate i-a determinat pe oameni să nu vină la vot”, a spus jurnalistul.

După procesarea tuturor proceselor verbale, rezultatele preliminare arată că cele mai multe voturi au fost adunate de candidatul PSRM, Ion Ceban, care a acumulat 40,97% din sufragii, urmat de candidatul comun al PPDA și PAS, Andrei Năstase, cu 32,12%. Pe locul trei s-a clasat candidatul independent Silvia Radu, care a acumulat 17,65% din voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.