Conducerea țării și-a exprimat regretul în legătură cu incendiul de la Notre-Dame

Conducerea Republicii Moldova și-a exprimat regretul în legătură cu incendiul violent care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris, Franța, transmite IPN.

„Transmit sincerele cuvinte de compasiune și încurajare președintelui Emmauel Macron și întregului popor al Franței și îmi exprim speranța că specialiștii vor reuși să restaureze această perlă a culturii franceze și a patrimoniului cultural mondial”, a scris pe Facebook președintele Igor Dodon.

Și premierul Pavel Filip a scris pe Twitter că Republica Moldova este solidară cu poporul francez. „Total îngroziți de incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris. O icoană a creștinismului francez grav testată”, menționează Pavel Filip.

Incendiul a izbucnit luni seara, 15 aprilie, la ora 18.50 (19.50, ora Moldovei), la o sursă a sistemului de încălzire. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Incendiul a fost stins după 9 ore. Pompieri din Paris au transmis un mesaj pe Twitter, menționând că o mare parte a construcției a fost salvată, precum și valoroase lucrări de artă și obiecte religioase. Incendiul a distrus acoperișul și turla. Zidurile exterioare și cele două clopotnițe nu s-au prăbușit.

Catedrala romano-catolică Notre-Dame, situată în arondismentul 4 al capitalei Franței, a fost construită în perioada 1163-1345, în stil gotic, și este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.