Moldova va primi în dar 100 de pomi de sakura, din partea orașului japonez Tomi

Republica Moldova va primi din partea orașului Tomi, din prefectura Nagano a Japoniei , 100 de pomi de cireș japonez,  pentru a marca numărătoarea inversă de 100 de zile înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice din vara anului 2020, transmite IPN.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi, a menționat că ceremonia de plantare a cireșilor japonezi, numiți și sakura, va fi organizată în primăvara anului viitor, în timpul vizitei în Moldova a primarului de Tomi, Toshio Hanaoka.

Sakura va fi plantată la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Comitetului Național Olimpic și Sportiv, în Scuarul Universității de Stat din Moldova, la Fundația pentru relații moldo-japoneze, la Centrul moldo-nipon pentru perfecționare a cadrelor și Primăria municipiului Cahul.

Cea de-a XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc în 2020, în Tokyo, Japonia. Jocurile sunt programate să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august 2020.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.