Cum s-au împărțit voturile în diasporă

După procesarea a 80,72% din procesele-verbale, în circumscripția uninominală nr. 50 la vest de Republica Moldova, cele mai multe voturi le-a acumulat copreședinta Blocului electoral ACUM, Platforma DA și PAS, Maia Sandu – 79,82%. Aceasta este urmată de candidatul Partidului Socialiștilor, Vadim Rotari, cu 4,03% voturi și de candidata Partidului Democrat, Olga Coptu – 3,76%.

În circumscripția uninominală nr. 49 la est de Republica Moldova, după procesarea a 85,19% din procesele verbale, cele mai multe voturi le-a obținut candidatul Partidului Socialiștilor, Gheorghii Para – 54,58%. Acesta este urmat de candidatul Blocului ACUM, Dorin Frăsîneanu – 19,82% și candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Nicolae Țipovici – 12,35%.

În circumscripția uninominală nr. 51 SUA, Canada, după centralizarea a 23,08% din procesele verbale, cele mai multe – 49,49% – le-a acumulat candidatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, acesta fiind urmat de candidații independenți Valeriu Ghilețchi – 25,42% și Alexandrin Patron – 8,64%.

Obține mandatul de deputat în circumscripția uninominală candidatul cu cele mai multe voturi.

La alegerile din 24 februarie, prezența la urne a fost de peste 49% din alegătorii înscriși pe liste sau circa 1 milion 451 mii de votanți. În străinătate au votat peste 76 de mii de cetățeni moldoveni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.