A fost instituit Consiliul pentru drepturile omului

Guvernul a aprobat instituirea Consiliului pentru drepturile omului. Acesta va avea un secretariat permanent care va coordona elaborarea Planului național de acțiuni în domeniul drepturilor omului și a altor documente de politici în domeniul drepturilor omului. De asemenea, va monitoriza şi evalua implementarea documentelor de politici în domeniul drepturilor omului în baza informațiilor prezentate de autoritățile publice și alte persoane interesate, transmite IPN.

Secretariatul Consiliului va coordona activitatea autorităților publice de elaborare a rapoartelor cu privire la implementarea tratatelor internaţionale din domeniul drepturilor omului la care Republica Moldova este parte, precum și procesul de implementare la nivel naţional a recomandărilor formulate de mecanismele internaționale de protecție a drepturilor omului.

Se instituie, de asemenea, coordonatorul în domeniul drepturilor omului, care va constitui unitatea de interacțiune a secretariatului permanent cu fiecare autoritate publică, atât de nivel central, cât și local.

Consiliul va avea structuri locale, care vor elabora planuri și programe locale privind punerea în aplicare a documentelor de politici naționale în domeniul drepturilor omului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.