28 de dosare au fost depuse pentru etapa națională Eurovision 2019

28 de dosare au fost înregistrate pentru etapa națională a concursului Eurovision 2019. „Printre cei care au reușit să se înscrie în marea bătălie muzicală se regăsesc artiști cu experiență, dar și tineri care se lansează pentru prima dată pe scena mare”, se menționează pe pagina de Facebook Eurovision Moldova.

Potrivit regulamentului, câștigătorul va fi selectat în trei etape. În primă etapă va avea loc audierea fonogramelor, în lipsa participanților. Ulterior, vor avea loc  audițiile live, după care juriul va determina un număr de maximum 16 piese care vor accede în etapa finală. Etapa finală a selecției naționale este considerată semifinala și finala națională, organizate pe 2 și 3 martie, transmite IPN.

Învingătorul finalei naționale va fi desemnat acel interpret sau formație care va acumula cele mai multe puncte rezultate din însumarea punctajelor obținute în urma realizării clasamentelor intermediare din cadrul votării juriului și al televotului.

Cea de-a 64-a ediției a Concursului Muzical Eurovision 2019 va avea loc în Israel, după ce anul trecut, la Lisabona, Potrugalia, interpreta Netta a cucerit publicul cu piesa „Toy”. Cele două semifinale vor avea loc pe 14 și 16 mai, iar finala – pe 18 mai 2019. Ca și în anii precedenți, show-ul va fi transmis în direct de Moldova 1, Radio Moldova și online pe trm.md.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentantă de formația DoReDoS, cu melodia „My Lucky Day”, care obținut locul zece. Autorul piesei esteinterpretul rus Filip Kirkorov.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.