Acordarea ajutorului de sărbători pensionarilor a fost posibilă datorită mai multor reforme, opinie

Acordarea ajutorului financiar de 600 de lei unor categorii de pensionari a fost posibilă inclusiv datorită reformelor care au fost efectuate în ultimii ani. În plus, drept punct de pornire a fost creșterea economică. Aceste opinii au fost exprimate la emisiunea „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

Șefa Casei Naționale de Asigurări Sociale, Laura Grecu, spune că în anii precedenți nu a existat o asemenea măsură. Potrivit ei, anul curent s-au identificat mijloacele financiare necesare în mărime de 637 de milioane de lei pentru a acorda ajutor celor circa 500 de mii de persoane. „Guvernul vine cu măsuri proactive, care să amelioreze situația pensionarilor. Vorbim de ajutorul de 600 de lei, vorbim și de majorarea pensiilor care se va produce de la 1 ianuarie și alte măsuri benefice”, spune Laura Grecu.

Președinta raionului Rezina, Eleonora Graur, susține că Guvernul a întreprins mai mulți pași până a majora pensiile și salariile. Inițial, s-a lucrat la creșterea economică, s-au creat condiții pentru a susține agenții economici. „Aceste surse care se acumulează în bugetul de stat ne dă posibilitatea unei creșteri economice care ne dă posibilitatea să susținem cetățenii acestei țări”, a spus Eleonora Graur. Potrivit ei, dacă acordarea suportului financiar ar fi o acțiune electorală, nu s-ar fi lucrat la toate reformele și programele sociale lansate până acum.

Sociologul Ian Lisnevschi este de părere că acesta este un proiect electoral în sensul în care orice partid care vine la guvernare deja își începe campania electorală. Potrivit lui, au existat și alte proiecte care au condus la acordarea ajutorului financiar. Sociologul spune că acești 600 de lei vin ca un plus la pensie. „Toate aceste lucruri și creșterea economică au produs acest beneficiu social de care oamenii se bucură”, spune Ian Lisnevschi.

Mihail Lașcu, președintele Federației Sindicatelor Sindlex, a menționat că suma de 600 de lei este una importantă pentru pensionari. Cu atât mai mult, dacă într-o familie primesc două persoane acest ajutor social. „În familie deja este un venit mai mare și ajunge și pentru un cadou la nepoți, și pentru o masă de Revelion, este mai bine decât anii precedenți, când erau și rețineri de pensii”, spune Mihail Lașcu.

Beneficiarii de toate tipurile de pensii, stabilite până la 1 decembrie anul curent, al căror cuantum nu depășește 2000 de lei, vor primi un suport financiar unic în sumă de 600 de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.