Scriitoarea Emilia Plugaru a lansat cartea pentru copii „Anotimpuri colorate”

Cartea de poezii pentru copii „Anotimpuri colorate”, semnată de scriitoarea Emilia Plugarul, a fost lansată la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”. Cartea, apărută la sfârșitul lunii iulie curent, conține douăzeci de poezii grupate după fiecare anotimp, fiind însoțite peisajele în acuarelă ale pictorului Ion Cârchelan, transmite IPN.

Emilia Plugaru susține că publicația sa a fost scrisă pentru copii, dar ajunge și la sufletele maturilor. A început să scrie fiind copil, însă nu și-a dorit să fie scriitoare. Apoi a făcut studii în arhitectură, a lucrat în acest domeniu și a uitat să mai scrie. A revenit la scris când copii săi au mai crescut. „Pasiunea a venit din faptul că omul nu pierde niciodată copilul din el. Atunci când ești mamă redevii copil. Când scrii despre copii uiți de toate necazurile. De multe ori e o salvare de viața plictisitoare”, a spus scriitoarea.

Oaspeții prezenți la eveniment au apreciat calitatea poeziilor și stilul deosebit al ilustrațiilor realizate de acuarelistul Ion Cârchelan. Poetul și eseistul Ianoş Ţurcanu a afirmat că „Emilia Plugaru este un poet care scrie cum gândește, scrie cum respiră”, iar poetul Traian Vasilcău a lăudat poezia care se scrie în Basarabia și, în special, poezia pentru copii, cu referință la opera Emiliei Plugaru.

Poeta Galina Furdui a salutat capacitatea autoarei de a înțelege lumea din jur și de a o transpune în limba copiilor, totodată menționând că autoarea pregătește o noua carte de poezie pentru maturi.

Cartea este disponibilă la librăriile Cartier, Litera, Făt-Frumos din capitală și în rețeaua de librării Librarius din țară.

Emilia Plugaru scrie poezii, povești și povestiri de mai bine de douăzeci de ani. Cartea „Anotimpuri colorate” este a doua carte publicată, autoarea făcându-și cunoscută opera mai des pe rețetele de socializare.