Operațiunile de transport rutier între Moldova și Turcia, liberalizate

Guvernul a aprobat documentul de amendare a acordului, din 3 iunie 1994, dintre Republica Moldova și Turcia privind transportul rutier internațional. Potrivit amendamentului, transportul internațional de mărfuri între cele două state, atât în regim bilateral, cât și de tranzit, se va efectua fără autorizații de transport, transmite IPN.

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, a spus că liberalizarea transporturilor în regim bilateral şi de tranzit cu Turcia va permite sporirea competitivităţii operatorilor de transport rutier din Moldova la nivel regional și va reduce povara administrativă, inclusiv costurile operaţionale, fapt ce va simplifica operațiunile de transport.

În ședința de miercuri, cabinetul de miniștri a aprobat și Acordul de cooperare cu Turcia în domeniul tineretului și sportului. Așteptările legate de acest acord sunt că va impulsiona relațiile de colaborare nu doar pe plan bilateral, ci şi în contextul respectării angajamentelor internaționale la care Republica Moldova şi Republica Turcia sunt parte.

Deciziile executivului pe marginea ambelor documente vor intra în vigoare după publicarea în „Monitorul Oficial”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.