Ninsorile nu trebuie să afecteze funcționalitatea instituțiilor, premier

Premierul Pavel Filip s-a arătat deranjat de faptul că procesul educațional a fost periclitat, marți, în mai multe localități din țară, iar unii copii nu au putut ajunge la școală.

„Da, zăpada a căzut mai devreme decât ne așteptam, dar aceasta nu înseamnă că școlile trebuie să se închidă. Parcă nu a fost mare potop în Moldova, ca să se închidă școlile. Și apoi, ninsorile nu trebuie să afecteze funcționalitate  instituțiilor”, a declarat premierul în debutul ședinței de miercuri a cabinetului de miniștri.

Pavel Filip a cerut ministrului educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, să prezinte informații despre școlile care și-au suspendat programul. Totodată,  a cerut tuturor membrilor Guvernului să monitorizeze activitatea spitalelor și altor instituții sociale.

Din cauza drumurilor înzăpezite, aproape 900 de copii nu au ajuns marți la ore. Lipsa curentului electric a făcut ca șase instituții de învățământ din raioanele Călărași, Sângerei și Telenești să-și reducă programul, iar trei instituții din Sângerei și Telenești și-au sistat activitatea. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.