Până la sfârșit de an, în 6 raioane vor fi organizate screeninguri pentru cancerul mamar

A doua etapă a campaniei „Un doctor pentru tine” a fost lansată cu prezentarea a patru camioane dotate cu echipament medical pentru realizarea screeningului pulmonar și mamar. Camioanele au costat 18 milioane de lei, trei dintre acestea sunt dotate cu echipament pentru realizarea mamografiei, iar unul este pentru realizarea screeningului pulmonar, transmite IPN.

Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Silvia Radu, a afirmat că cea de-a doua etapă a campaniei „Un doctor pentru tine” va fi axată în special în realizarea screeningului cancerului la sân. „Este foarte important să facem screening mamar deoarece cancerul de sân este pe primul loc printre maladiile oncologice”. „Până la sfârșitul anului, ne propunem să mergem în șase raioane. Iar la anul viitor ne propunem  să acoperim întreaga țară”, a spus Silvia Radu. În primul rând se va merge în raioanele unde incidența bolilor oncologice este mai mare.

Primul ministru Pavel Filip a menționat că în Moldova, cu regret, oamenii se adresează târziu la medici și nu este neapărat vina acestora. Este și problemă de infrastructura medicală slab dezvoltată în teritoriu. Viziunea statului pe termen lung este de a moderniza sistemul medical astfel încât să se reușească depistarea în faze incipiente a cât mai multor maladii.

Programul „Un doctor pentru tine” a fost lansat de către primul ministru Pavel Filip  în luna august a acestui an. Până în prezent, aproximativ  20 de mii de persoane din țară au beneficiat de consultații medicale gratuite.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.