Săptămâna Limbii Italiene la Chișinău

La Chișinău va avea loc Săptămâna Limbii Italiene, începând cu 15 octombrie. Activitățile organizate de Ambasada Italiei în Republica Moldova vor începe cu un omagiu lui Domenico Modugno, celebrul interpret al piesei „Nel blu dipinto di blu” – un concert de chitară al artistului italian Vito Nicola Paradiso, care a brevetat o metodă răspândită de studiere a chitarei. De asemenea, este prevăzut și un masterclass de-al său pentru toți cei interesați. Evenimentul va avea loc la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, transmite IPN.

Programul mai cuprinde întâlniri cu scriitori moldoveni care au legături speciale cu Italia, inițiative on line și un monolog teatral inspirat de scriitorul italian Primo Levi, supraviețuitor al holocaustului.

Un alt eveniment important va fi „Italiano nostro e degli altri” – întâlnirea de la Biblioteca Națională cu scriitorii moldoveni care au legături speciale cu Italia: Eugenia Bulat, Claudia Partole, Efim Chicu și Tatiana Beșliu. Prozatoarea Lilia Bicec (Brescia) și poetul Iurie Bojoncă (Veneția) vor avea intervenții video.

Pe parcursul Săptămânii Limbii Italiene se va desfășura inițiativa „O cafea pentru o poezie”. În cadrul acestui proiect, în fiecare zi, pe pagina Facebook a Ambasadei va fi publicată câte o poezie, pe care toți doritorii o vor recita într-un mod cât mai original. Toți participanții vor putea servi un Espresso în localul unei rețele de cafenele din Chișinău. La inițiativă vor participa șapte moldoveni notorii, care vor da tonul zilei. 

Iar pe 31 octombrie, Ambasada Italiei la Chișinău în colaborare cu Biroul de Cooperare al Elveției din Republica Moldova prezintă în premiera absolută pentru Republica Moldova la Teatrul Național „Mihai Eminescu” spectacolul PRIMO, inspirat din cartea lui Primo Levi (31 iulie 1919-11 aprilie 1987), unul din principalii scriitori italieni, supraviețuitor al Holocaustului, cu participarea actorului suedez Jacob Olesen, în regia lui Giovanni Calò.

Intrarea la toate evenimentele este liberă. Mai multe informații pot fi aflate la adresa de e-mail chisinau.cancelleria@esteri.it sau pe pagina Facebook a Ambasadei, dedicată Săptămânii Limbii Italiene.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.