Ambulanțe noi pentru 12 substații și puncte de asistență medicală urgentă

Ultima tranșă de 12 ambulanțe, din lotul de 69 de autosanitare procurate la începutul anului, au fost repartizate luni, 24 septembrie, în 12 substații și puncte de asistență medicală urgentă. Este vorba despre substațiile din raioanele Edineț, Dondușeni, Briceni, Rezina, Rezina, Șoldănești, Orhei, Orhei, Ialoveni, Nisporeni, Coșnița, Căușeni, transmite IPN.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează într-un comunicat de presă că unitățile de transport sanitar corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar echipamentul medical din dotare permite acordarea asistenței medicale de urgență la cel mai înalt nivel.

„Reînnoirea parcului auto al subdiviziunilor CNAMUP, va contribui la asigurarea condițiilor mai bune de prestarea serviciilor medicale și operativitate sporită în deservirea solicitărilor, în special în sectorul rural”, a menționat șeful substației Rezina, Svetlana Sapaniuc.

În anul 2019, urmează să fie procurate alte 170 de ambulanțe, dintre care 35 unități de tip „C” (ambulanțe terapie intensivă) și 133 tip „B” (ambulanțe de prim ajutor), în urma semnării unui Acord de împrumut între Guvernul Republicii Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.