Ministrul agriculturii și șefii de la Vamă, luați la rost de către premier

Premierul Pavel Filip i-a cerut ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Liviu Volconovici, să anuleze ordinul de transferare în alte cămine a unor studenți de la Universitatea Agrară, cazați mai devreme în căminele din strada Pușkin.

Cele 3 cămine urmau să fie cedate, în cadrul unui parteneriat public-privat, unei firme de construcții, care, în schimb, ar fi făcut reparații în universitate.

„Anulați, domnule ministru, ordinul de transferare. Știu că este foarte atractivă eliberarea acestor cămine pentru construcția unor blocuri locative cu multe etaje. Dar nu e cazul să faceți economie de bani pe studenți, banii trebuie să-i căutați în alte proiecte, de exemplu, în cele privind sistemele de irigare. Pe studenți nu trebuie de făcut nicio economie. Vă spun eu că pe locul acestor cămine nu o să fie ridicat niciun bloc cu multe etaje”, a spus prim-ministrul.

Liviu Volconovici a fost criticat și pentru că nu a prezentat măsuri de combatere a ambroziei, cum i s-a cerut acum o săptămână, venind doar cu informații despre această plantă. Pavel Filip i-a prezentat o lege elaborată în România, sugerându-i să se inspire din ea.

Pavel Filip a avut ce să le reproșeze și vameșilor, cerându-le șefilor de la Vamă să se asigure că subalternii nu admit abuzuri în activitatea lor. Aceasta, după ce premierul a primit o scrisoare de la un cetățean care îi spune că a fost obligat să plătească o taxă vamală de 900 lei pentru haine în valoare de 2600 de lei pe care le cumpărase din România pentru doi copii ai săi.

„Haideți să nu ne batem joc de oameni. Eu înțeleg că au această posibilitate cei care dețin funcții în Vamă. Dar să ne facem treaba și să găsim banii care se duc pe lângă bugetul statului, milioanele care curg. Și nu vă bateți joc de bieții oameni care doar și-au adus hăinuțe pentru copiii lor. Avem cu ce lupta, avem unde căuta bani, avem de unde aduce bani în buget, dar nu alegeți calea cea mai simpla de a vă bate joc de oameni pentru a arăta cât de puternici sunteți sau pentru a vă arăta mușchii”, a declarat premierul.

Pavel Filip a cerut să-i fie restituții omului banii, cu scuzele de rigoare. De asemenea, el a spus că persoanele care nu știu să lucreze cu cetățenii nu au ce căuta în serviciul public.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.