Ambrozia ar putea fi trecută pe lista plantelor interzise

Premierul Pavel Filip a solicitat Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să vină cu un proiect de hotărâre de Guvern, prin care ambrozia să fie reintrodusă pe lista plantelor interzise. Subiectul a fost abordat în debutul ședinței cabinetului de miniștri, în contextul în care problema alergiei la ambrozie este semnalată de tot mai mulți cetățeni, transmite IPN.

„Această plantă provoacă o alergie destul de puternică. Și odată ce va fi inclusă pe această listă, vor putea fi aplicate amenzi față de cei care vor încalcă legea”, a spus Pavel Filip.

Potrivit specialiștilor, ambrozia este deosebit de periculoasă, mai ales după polenizare. În ultimii ani, planta, căreia în popor i se mai spune și iarba pârloagelor sau floarea pustiei, capătă o răspândire extinsă. Crește pe marginea drumului sau pe terenurile lăsate pârloagă, în grădini, printre culturile de cereale și de floarea-soarelui. Este periculoasă întrucât provoacă alergii, iar la sfârșitul verii și începutul toamnei este unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.