Dorin Chirtoacă rămâne pentru încă două luni sub control judiciar

Fostul primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, rămâne sub control judiciar. Instanța a decis marți, 4 septembrie, prelungirea măsurii preventive pentru încă două luni, la solicitarea procurorilor. Fostul edil susține că în dosarul său decizia a fost luată la sediul Partidului Democrat demult, încă până a fi arestat, transmite IPN.

Procurorul Dumitru Robu a declarat presei că atât timp cât nu au fost audiați toți martorii, riscul imixtiunii în buna desfășurare a examinării cauzei penale persistă. Potrivit acuzării, din aceste considerente a și fost necesară prelungirea măsurii preventive. Procurorul a mai spus că după audierea viceprimarului Nistor Grozavu, urmează să fie audiat fostul secretar al Consiliului municipal Chișinău, Valeriu Didencu, dar și alți trei martori. În altă ordine de idei, acuzarea a spus că apărarea fostului primar încearcă să tărăgăneze procesul penal cât mai mult.

La rândul său, Dorin Chirtoacă susține că prelungirea controlului judiciar, solicitată de procuror, este o chestiune inutilă și că este vorba despre un document copiat de pe altele mai vechi, doar data fiind modificată. Potrivit lui, este vorba despre o examinare formală. „Toate deciziile sunt deja demult luate. Ele sunt luate încă înainte de a fi eu arestat. Erau pregătite pe strada Cantemir sau la sediul Partidului Democrat, la Plahotniuc și anturajul lui”, a notat Dorin Chirtoacă.

Fostul primar a spus că nici nu era cazul să fie audiați martorii, printre care și Grozavu, Igor Gamrețchi, dar și alții, pe motiv că, potrivit lui Chirtoacă, aceștia sunt făptașii. În opinia sa, controlul judiciar în raza municipiului Chișinău este o absurditate, pentru că persoanele care se crede că ar putea fi influențate tot în Chișinău se află. Chirtoacă a mau spus că „procurorul este un mincinos și jumătate și că i-a demonstrat lucrul acesta de multe ori”.

Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată, din mai 2017. El se află sub control judiciar, fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.