Poliția precizează că a acționat conform legii când a evacuat protestatarii

Poliția precizează că a acționat în strictă conformitate cu imperativele legii în această dimineață, când a evacuat forțat protestatarii din preajma monumentului domnitorului Ștefan cel Mare. Într-un comunicat de presă postat pe pagina web a  Inspectoratului General al Poliției se menționează că manifectanții au fost somați atât verbal, cât și sonor să-și sisteze temporar acțiunea, dar nu s-au conformat, transmite IPN.

Potrivit IGP, la cerința aurorităților municipale, poliția a cerut persoanelor aflate în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare să-și sisteze temporar manifestația, având la bază o dispoziție a Primăriei municipiului Chișinău din 24 august, cu privire la limitarea temporară a accesul publicului în anumite locuri în ziua de 27 august. Astfel, atât organizatorilor, cât și participanților li s-a adus la cunoștință depre necesitatea de suspendare temporară a manifestărilor publice.

Poliția mai spune că participanților li s-a acordat timp de a părăsi perimetrul indicat. Întrucât nu s-au conformat, au fost impuse măsuri legale de dispersare. Poliția a acționat proporțional, astfel participanții au fost reamplasați temporar în perimetrul str. Bănulescu-Bodoni cu bd. Ștefan cel Mare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.