Mai multe corturi au fost instalate în Piața Marii Adunări Naționale

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM organizează astăzi, 26 august, în ajunul Zilei Independenței, începând cu ora 14.00, un protest în Piața Marii Adunări Naționale împotriva derapajelor comise de către guvernare. Protestatarii au anunțat că vor instala corturi și vor rămâne peste noapte în centrul capitalei, pentru ca mâine, 27 august, să marcheze cei 27 de ani de independentă ai Republicii Moldova, transmite IPN.

În jurul clădirii Guvernului este instalat un gard de protecție. Către orele amiezii, protestatarii au întins mai multe corturi, iar polițiști deja se aflau în Piață pentru a asigura  ordinea publică.

Ilian Cașu, consilier municipal al Partidului Politic Partidul Nostru, spune într-o secvență video pe o rețea de socializare că simpatizanții Partidului Șor fac grătar în Piață. Un alt grup de oameni se pregătește să protesteze împotriva scumpirii carburanților. „Astăzi regimul este pus pe provocări. Nu înțeleg de ce o intenție sinceră a cetățenilor să protesteze a fost transformată într-o provocare crasă. Aici, în PMAN, miroase a provocare. Regimul a pregătit o provocare de calibru”, menționează consilierul municipal.

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a fost creat ca reacție la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chișinău și are printre lideri fruntași din PAS, PPPDA, PLDM și reprezentanți activi ai societății civile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.