Viorel Mardare a fost propus pentru Premiul Național

La propunerea premierului Pavel Filip, candidatura regizorului Viorel Mardare a fost propusă pentru decernarea Premiului Național. „Propunerea mea vine în semn de apreciere – este un regizor cunoscut și autor al mai multor filme de scurt metraj prin care s-a reușit promovarea Republicii Moldova”, a declarat Pavel Filip, la ședința Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional, care s-au întrunit pentru a examina dosarele candidaților.

Într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Pavel Filip a constatat, cu părere de rău, că până acum nimeni nu s-au gândit să înainteze dosarul lui Viorel Mardare.

La începutul lunii august, prietenii regizorului au anunțat că acesta suferă de adenocarcenom, o formă de cancer care afectează mai multe organe ale corpului. În două zile de la lansarea unei colecte de fonduri, a fost adunată suma de peste 100 de mii de euro necesară pentru tratament într-o clinică din Germania.

În cadrul ședinței Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional, au fost prezentate avizele grupurilor de experți pentru 19 dosare înregistrate. Numele câștigătorilor Premiului Național, ediția 2018, urmează să fie făcute publice după aprobarea hotărârii de Guvern. Laureații își vor primi distincțiile pe 24 august, în cadrul Galei Premiului Național.

Premiul Național, în valoare de 100 de mii de lei, se acordă cetățenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile care au îmbogățit substanțial știința, tehnologiile, cultura, arta și sportul, au contribuit la promovarea imaginii pozitive a țării pe plan internațional și au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific și social-economic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE