Primarul capitalei a dispus blocarea accesului spre gunoiștea din Trușeni

În preajma comunei Trușeni din municipiul Chișinău s-a format o gunoiște care, potrivit primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, poate genera situații neplăcute pentru municipiu. Edilul, care a efectuat o inspecție la fața locului, a declarat că va sesiza Procuratura pe marginea acestui caz și a dispus blocarea accesului pentru mașini până la clarificarea situației, transmite IPN.

Ruslan Codreanu spune că terenul a aparținut comunei Trușeni și a fost vândut unor agenți economici. De o săptămână încearcă să afle cui anume i-a fost vândut, în ce condiții, dar deocamdată nu a primit răspunsuri. La gunoiște sunt aduse materiale periculoase, care contaminează apele și solul.  „Am fost martor când un camion, acum două săptămâni, evacua reziduuri de la uzina de spirt, ceea ce este foarte toxic”, a notat edilul. Din spusele locuitorilor din preajmă, pe terenul respectiv se evacuează deșeuri de aproximativ un an și jumătate.

Potrivit lui Ruslan Codreanu, atât timp cât nici autoritățile din Trușeni, nici cele din Chișinău nu cunosc despre o eventuală autorizare a unei gunoiști, există suspiciuni că ar fi vorba despre o activitate ilegală. Urmează să fie sesizată Procuratura pentru a investiga cine se face responsabil, dar și Inspecția Ecologică, ca să preia probe de sol și apă.