Peste 200 de mii de utilizatori și-au portat numerele de telefon

În decurs de cinci ani, de când în Republica Moldova a fost lansat serviciul de portare a numerelor de telefon, de acest serviciu au beneficiat peste 200 de mii de utilizatori: peste 183 de mii de utilizatori de telefonie mobilă și aproape 17 mii de utilizatori de telefonie fixă, transmite IPN.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației (ANRCETI), în prima jumătate a anului 2018, serviciul de portare, care permite oricărui utilizator de telefonie să-și păstreze numărul de telefon atunci când își schimbă furnizorul, a fost folosit de peste 15 mii de utilizatori. Cei mai activi au fost utilizatorii de telefonie mobilă, 14,1 mii. Media lunară de portări a numerelor de telefonie mobilă a constituit 2,3 mii, în creștere cu 2,4%, față de perioada similară a anului 2017.

Cu referință la portarea numerelor de telefonie mobilă, Moldcell este furnizorul care a primit, în cinci ani, cele mai multe numere în propria rețea prin portare – 99,5 mii numere, urmat de Orange – cu 47,7 mii de numere și Moldtelecom (Unite) – cu 36,3 mii de numere.

În cazul telefoniei fixe, în cinci ani de la lansarea portabilității, cele mai multe numere au fost portate către StarNet – 7,2 mii, Orange – 3,7 mii, Moldtelecom – 1,9 mii și către ceilalți furnizori – 4 mii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.