Mai multe echipe mobile de medici vor merge în sate să ofere consultații gratuite

De astăzi, mai multe echipe mobile de medici – specialiști în endocrinologie, oftalmologie, neurologie, cardiologie și alte domenii – vor merge în toate localitățile rurale din țară pentru a le oferi cetățenilor consultații gratuite.  Startul campaniei naționale „Un doctor pentru tine” a fost dat de către premierul Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

„„Un doctor pentru tine” este o campanie în care zeci de medici vor merge în sate să ofere servicii gratuite cetăţenilor. Sănătatea este o prioritate pentru noi. Una din problemele cu care oamenii se confruntă este lipsa medicilor la sate. Vreau să vă asigur că Guvernul ştie ce trebuie de făcut ca să înlăturăm această problemă”, a menționat Pavel Filip.

În cadrul acestei campanii peste 100 de medici vor oferi consultații în câte șase sate săptămânal. „Vom oferi consultaţii stomatologice pentru copii, medicii vor merge întâi la grădiniţe, ulterior la ceilalţi copii din sate. La fel vom oferi examene radiologice gratuite, iar o atenție sporită va fi acordată identificării cazurilor de tuberculoză și cancer”, a comunicat premierul Pavel Filip.

Campania este susținută de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF). „Universitatea va participa cu profesorii catedrei clinice, cu rezidenţi şi va face acest lucru cu mare responsabilitate. Potrivit programului de instruire a rezidenților, pe parcursul a șase luni, în anii III și IV, ei sunt obligați să desfășoare stagiul de practică în localitățile rurale. Lucrând în teritoriu, acumulează experiența necesară”, a spus rectorul USMF, Ion Ababii. 

Primele șase localități unde vor merge medicii sunt: Horești (Ialoveni), Hrușova (Criuleni), Bulboaca (Anenii Noi), Coșnița (Dubăsari), Gura Galbenei (Cimișlia) și Cojușna (Strășeni).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.