Fiecare al cincilea moldovean vrea să plece din țară în următoarele șase luni, sondaj

Fiecare al cincilea moldovean intenționează să plece din țară în următoarele șase luni, cu 25% mai mult față de anul trecut, când intenția de plecare era manifestată de fiecare al șaselea moldovean, arată sondajul People Watch, realizat de CBX-AXA la comanda IDIS Viitorul, transmite IPN.

Dacă anul trecut grupul tinerilor era cu cele mai mari intenții de plecare, 28%, față de cei cu vârstă mijlocie 17%, atunci în acest an situația s-a schimbat. Tinerii continuă să domine ca grup de intenție de plecare, însă a crescut și intenția celor de vârstă mijlocie de a părăsi țara. Astfel, în rândul persoanelor cu vârstă medie, anul trecut doar 17,1% aveau intenție să plece din țară, iar anul acesta numărul lor a ajuns la 28%.

Din persoanele apte de muncă, anul acesta 24,4% sau fiecare a patra persoană intenționează să plece în următoarele luni, comparativ cu 19,9% sau fiecare a cincea persoană în 2017.

Sondajul a fost făcut pe un eșantion de 1042 persoane, în perioada 29 iunie - 9 iulie curent, cu o marjă de eroare de plus-minus 2,8%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.