Festivalul Internațional de Film Transilvania începe joi la Chișinău

Cele mai așteptate premiere cinematografice ale anului, proiecții în aer liber și workshop-urile dedicate cinefililor vor transforma Chișinăul, timp de patru zile, într-o capitală a filmului. Cea de a III-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, revine la Chișinău, în perioada 12-15 iulie. Proiecțiile vor avea loc la Cinematograful Odeon, scuarul Liceului „Gh. Asachi” și Cinema Buiucani, transmite IPN.

Astfel, începând cu 12 iulie, în incinta Cinematografului Odeon, amatorii de film vor putea urmări proiecțiile: „Aniversarea”, de la ora 18.00, și „Maria by callas”, de la ora 19.45. A doua zi de festival continuă cu filmul „Foxtrot” la ora 18:00 și filmul „Under the tree”, de la ora 20.00.

Ziua de sâmbătă începe cu proiecția scurtmetrajelor romanești din selecția TIFF, de la ora 14.00, continuă cu filmul „Money is money”, de la 16.15, „Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” începe la ora 17.30 și încheie cu filmul „Caisa”, la ora 20.00.

Ultima zi de festival debutează cu scurtmetrajele românești din selecția TIFF, de la ora 14.00. Filmul „Dacii liberi” începe la 16.15, „Moștenitoarele”, la 17.30 și filmul „Ouăle lui Tarzan”, încheie șirul proiecțiilor, începând cu ora 19.30. Accesul în sala de cinema se face în baza biletelor care costă între 30 și 200 de lei.

În fiecare zi de Festival va fi proiectat și câte un film gratuit, toate în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi” și Cinema Buiucani, de la ora 22.00. Astfel, joi, 12 iulie, doritorii pot vedea filmul „România neîmblânzită”, vineri „Scurtcircuit”, sâmbătă – „Charleston” și duminică, ultima zi de Festival – „Le fidele”.

Potrivit organizatorilor, TIFF Chișinău își propune să devină un eveniment anual cu tradiție în Republica Moldova, care să aducă în fața publicului cele mai importante producții recente lansate și premiate în festivaluri, precum și succese de casă, un motor important în susținerea și promovarea cinematografiei locale și un formator al generației tinere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.