Este lansată campania de promovare a bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”

Schimbările care au avut loc în bibliotecile publice din Republica Moldova pe parcursul ultimilor șase ani, dar și noua Lege cu privire la biblioteci, care vine să asigure dezvoltarea durabilă și modernă a bibliotecilor publice, vor fi promovate în cadrul campaniei „E biblioteca mea!”. Inițiativa a fost lansată astăzi, 14 iunie, transmite IPN.

Ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a subliniat că datorită Programului Novateca bibliotecile din Republica Moldova au fost dotate cu tehnică de calcul performantă, iar personalul instituțiilor a frecventat cursuri de instruire în cadrul Centrelor Naționale și Regionale de Formare Profesională. „Vorbim despre o veritabilă revoluție în activitatea bibliotecilor din Republica Moldova, care au devenit centre culturale, educaționale și chiar sociale, prin serviciile prestate populației”, a declarat ministrul.

Participanții au mers într-un un tur al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, unde le-au fost prezentate toate serviciile moderne pe care aceasta le oferă: lecții de semne pentru copii hipoacuzici, ore de engleză, club de robotică, utilizarea aplicațiilor pe tabletă și demonstrații marca FabLab.

Pe parcursul ultimilor ani, peste o mie de biblioteci publice au aderat la rețeaua Novateca, fiind înzestrate cu echipament modern. Totodată, peste 1500 de bibliotecari au fost instruiți la cele 38 de Centre Naționale și Regionale de Formare Profesională, beneficiind de cursuri de educație formală, non-formală și informală.

Programul Novateca este parte a Inițiativei „Global Libraries”, care are ca scop facilitarea accesului publicului la tehnologii informaționale și de comunicare prin intermediul bibliotecilor din țară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.