Avocații lui Veaceslav Platon invocă tratament inuman și degradant în raport cu clientul lor

Omul de afaceri Veaceslav Platon este supus unui tratament inuman și degradant în penitenciar, iar toate presiunile se fac pentru a-l elimina din proces și pentru a-l readuce la tăcere. Avocatului Valeriu Pleșcu a declarat, într-o conferință de presă la IPN, că de un an Platon nu poate beneficia de asistență medicală stomatologică.

„Încă din luna iulie a anului trecut, a solicitat asistență medicală, și anume asistența unui stomatolog, și toți cunoaștem care este intensitatea durerilor de dinți. Atunci, administrația penitenciarului a spus că medicul stomatolog este plecat în concediu. Stomatologul penitenciarului s-a întors din concediu peste două luni. Deci, a fost lăsat cu dureri continue, iar ulterior s-a stabilit că nu dispun de aparataj medical și tehnologii pentru a-i acorda asistența stomatologică respectivă”, a notat avocatul.

Valeriu Pleșca susține că s-a cerut inclusiv respectarea dreptului persoanei deținute de a beneficia de asistență medicală privată, așa cum se întâmplă în multe cazuri. Dar medicii contractați au refuzat în ultimul moment să-l consulte. Avocatul spune că asupra medicilor s-au făcut presiuni.  „Timp de un an de zile, niciun stomatolog nu i-a acordat asistența medicală necesară clientului nostru. El are dureri insuportabile. De asemenea, starea de sănătate a dânsului se înrăutățește cu fiecare zi”, a menționat Valeriu Pleșca.

Eduard Rudenco, un alt avocat al omului de afaceri, a declarat că s-a ajuns în acel moment în care toți cei care încearcă să demonstreze organelor de drept cine a furat banii din sistemul bancar, fac investigații, prezintă probe, sunt urmăriți și supuși unor presiuni fără precedent. Acesta a dat exemplul avocatei Ana Ursachi, care ar fi fost pedepsită pentru că a început să-l reprezinte pe Veaceslav Platon, dar și exemplul lui Ion Crețu, care a făcut mai multe investigații și acum este urmărit penal.

Eduard Rudenco susține că și în privința sa au fost intentate dosare penale în care este învinuit de corupție, tentativă de viol, dar și acțiuni teroriste. Recent, avocatul spune că a depistat o cameră video la el în mașină, dar și la domiciliu. „Eu nu știu dacă așa ceva se poate întâmpla fără supravegherea sau controlul organelor de stat. Dânșii se ocupă cu tot ce doriți, numai nu cu investigarea furtului miliardului sau cu ceea ce ar trebui să facă acești domni care trebuie să ne apere pe noi. Situația este destul de gravă”, a mai spus avocatul.

Avocații omului de afaceri Veaceslav Platon au anunțat luni, 11 iunie, că un nou dosar de învinuire a fost intentat clientului lor, prin care se încearcă transferarea unui nou miliard în răspunderea lui Platon. Apărarea susține că această învinuire nu are la bază un probatoriu, ci rezultă doar din declarații.

  • valeriu plesca despre lipsa asistentei medicale pentru veaceslav platon.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.