Acțiuni de protest la Parlamentul și Guvern. Creștinii cer interzicerea homosexualității

Un grup de preoți și creștini a protestat în fața Parlamentului și a Guvernului, cerând modificarea Codului Contravențional în sensul interzicerii propagării altor relații de căsnicie decât cele dintre un bărbat și o femeie. Guvernului și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării i s-a cerut să nu introducă în programul școlar disciplina „Educația sexuală”, lucru prevăzut de Programul național privind drepturile sexuale și reproductive pentru 2018-2020.

Solicitat de IPN, preotul Serghei Iordăchescu a spus că relația de căsnicie, familia formată de un bărbat și o femeie, sunt valori stipulate expres de Constituția Republicii Moldova și Codul Familiei. Parlamentului, prind modificarea Codului Contravențional, i s-a cerut să interzică propagarea altor relații decât acestea. „Spunem stop promovării publice a păcatului homosexualității și a altor păcate”, a spus preotul.

Elena Bâtcă, jurist în cadrul Mitropoliei Moldovei, a spus că pe 24 mai Guvernul a aprobat Programul național privind drepturile sexuale și reproductive. Unul dintre obiective este introducerea obiectului de studiu „Educația sexuală” în programul școlar. „Cunoscând statisticile din alte state, introducerea obiectului „Educația sexuală” în școli are efectul opus celui scontat. Dimpotrivă, se măresc numărul avorturilor, a bolilor cu transmisie sexuală”, a spus Elena Bâtcă.

Manifestanții au depus petiții la cele două instituții pichetate și sunt hotărâți să reia protestele dacă nu vor obține o reacție pozitivă  într-un timp scurt.

  • serghei iordachescu despre petitia depusa la parlament.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.