Trei seri de Cronograf la Chișinău

Aproape 30 de premiere de scurt și lung metraj, toate produse în Republica Moldova de către tineri cineaști, vor fi difuzate în cadrul Serilor de Cronograf, care încep astăzi, 24 mai.

În următoarele trei zile, la Cinematograful „Odeon”, începând cu ora 18.30, vor fi proiectate scurtmetraje și filme de ficțiune, animație și documentare, care au fost realizate în ultimii doi ani în Republica Moldova. La prezentarea filmelor vor fi prezenți autorii acestora, echipa de realizare, inclusiv actorii.

Solicitat de IPN, directorul Festivalului Internațional de Film Documentar Cronograf, Virgiliu Mărgineanu, a spus că Serile de Cronograf sunt organizate ca să nu treacă luna mai fără proiecții de film, deoarece Festivalul Cronograf nu are loc în acest an. Potrivit lui Virgiliu Mărgineanu, următoarea ediție a Festivalului este jubiliară și e nevoie de timp și resurse pentru a-l organiza la nivelul corespunzător.

În această seară vor fi difuzate scurtmetrajele: „9 vieți”, „Spectrum”, „Mașina lui Cedric” și „Valurile Pustiului”. Vineri, 25 mai, vor putea fi vizionate aproape 20 de scurtmetraje, câte cinci minute fiecare, realizate de tineri cineaști din Republica Moldova în cadrul proiectului „Moldova Mea” și care vor reflecta valorile, folclorul și societatea moldovenească.

Sâmbătă, 26 mai, vor fi prezentate două producții. Este vorba de documentarul „Eu Geniu Cioclea” și scurtmetrajul „Salix Caprea”.

Intrarea la Serile de Cronograf este liberă, în limita locurilor disponibile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.