Alegătorii pot verifica listele electorale întocmite pentru alegerile din 20 mai

Alegătorii din localitățile unde pe 20 mai se vor desfășura alegeri locale noi pentru funcția de primar au posibilitatea să verifice corectitudinea întocmirii listelor electorale, atât în localurile secțiilor de votare, cât și online, accesând pagina electronică a Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Dacă, după introducerea codului personal, în câmpul: „Introduceți codul din imagine” nu apare niciun cod, solicitantul trebuie să apese repetat, de câteva ori, butonul „caută”. Potrivit Centrului de Apel al CEC, este vorba despre o problemă tehnică, care urmează să fie soluționată în cel mai scurt timp posibil.

Modificări în listele electorale pot fi solicitate de către alegători Comisiei Electorale Centrale sau biroului electoral al secției de votare la care sunt arondați, până pe 19 mai.

Cetățenii care au întrebări ce țin de organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi, pot telefona la linia de informare a alegătorilor: (+373) 22 88 01 01.

Linia de informare funcționează de luni până vineri, între orele 08.00 – 17.00, sâmbătă, 19 mai, între orele 08.00 și – 18.00, iar în ziua alegerilor, duminică, 20 mai – între orele 05.00 și 24.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.