Polițiștii implicați în confiscarea ziarului din Rezina, suspendați din funcție

Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă pe numele șefului Inspectoratului de Poliție Rezina și al polițiștilor implicați în sechestrul tirajului săptămânalului regional independent „Cuvântul”. Ministrul Alexandru Jizdan a anunțat pe o rețea de socializare că, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii, conducerea IGP a suspendat persoanele vizate din funcții pe durata desfășurării anchetei, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Interne a intervenit în urma unui apel al organizațiilor nonguvernamentale de media, care au semnalat faptul că tirajul săptămânalului regional independent „Cuvântul” a fost sechestrat în timp ce era transportat de la tipografie la centrul de posta din Rezina. Motivul invocat de către poliția din Rezina era lipsa foii de parcurs a șoferului care transporta tirajul.

Premierul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu cazul semnalat, iar opinia publică să fie informată despre rezultatul anchetei.

Organizațiile neguvernamentale de media califică acțiunile secției poliției economice a Inspectoratului de Poliție Rezina drept un abuz grav și o încercare de intimidare a jurnaliștilor săptămânalului independent. Săptămânalul ar fi publicat în ultima perioadă mai multe investigații despre averile și interesele conducerii raionului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.