52% dintre respondenți susțin aderarea la UE, iar 41% -- la Uniunea Eurasiatică, sondaj

Dacă ar trebui să decidă în cadrul unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, 52% dintre moldoveni ar vota pentru, 38% ar opta împotrivă, iar 10% nu au o opțiune. Dacă însă vor fi întrebați în cadrul unui referendum despre aderarea la Uniunea Eurasiatică, 41% dintre cetățeni ar vota pentru, 52% se vor declarat împotrivă, iar 7% nu au știut ce să răspundă. Sunt datele unui sondaj de opinie realizat de către Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova, în perioada 10-27 martie, transmite IPN.

Sergiu Raeţchi, directorul Centrului, a spus miercuri, 4 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că niciunul dintre cei doi vectori nu este dominant în societate. Cu mici diferențe opțiunile moldovenilor sunt aproape egale.

Potrivit lui Sergiu Raeţchi, în ultima perioadă se conturează un nou vector pentru Moldova: unirea cu România. La un referendum la care votanții ar decide pentru unire, 35% ar vota pentru, 48% –  împotrivă, iar 17% nu sunt deciși. Sergiu Raeţchi susține că numărul celor care pledează pentru unire crește anual cu câteva procente.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.